MY FOLLOWERS

Tuesday, August 25, 2015

Artikel - McDonald’s Goddess di Taiwan

Kredit kepada: Yahoo News
Gambar ihsan: Yahoo NewsAssalamualaikum.....


Fuiiyooo...!!

Seorang wanita muda yang bekerja di restoran makanan segera McDonald’s mendapat gelaran  ‘McDonald’s Goddess’ kerana penampilannya yang sangat menonjol hingga menyebabkan jualan cawangan restoran itu di Taiwan meningkat. Wei Han Xu, yang menjadi popular di internet selepas beberapa fotonya disiarkan oleh blogger RainDog. 

Foto berkenaan memaparkannya melayan pelanggan dan mengenakan butang bajunya ketika di kaunter. Berbeza dengan memakai pakaian kerja yang biasa, dia memakai skirt pendek dan kasut tumit tinggi ketika dia membersihkan kaunter dan menghidangkan hidangan kepada pelanggan. Sesetengah peminat yang obses dengan mencari di mana pekerja sebegini berada dan akan beramai-ramai berkunjung ke cawangan berkenaan. Wei Han Xu yang juga dikenali sebagai WeiWeisudah biasa dengan perhatian diterima pernah muncul dalam rancangan tv berbentuk game show di Taiwan. Selain itu, dia juga bekerja sebagai model. 

Restoran McDonald’s di Taiwan terkenal dengan mengambil pekerja yang cantik-cantik dan sering menggalakkan mereka mengenakan pakaian yang menarik perhatian, sebagai mana dinyatakan oleh Rocket News. Sepanjang dua tahun ini, pekerja wanita mereka biasa mengenakan pakaian kelasi atau pembantu rumah (maid).


Sumber penuh godaan:   SINI    |     
No comments: