Gambar ihsan: Google Images
Assalamualaikum.....
Bahan-bahannya:
- 200g mentega (yang tulen akan membuatkan biskut lebih sedap)
- 100g cream cheese
- 130g gula ising
- 200g tepung jagung kupu-kupu
- 140g tepung kastad (birds custard)
- 180g tepung gandum
- 2 biji kuning telur
- 2 camb susu pekat manis
- 1/2 camt esen vanilla
- Ceri merah, kismis hitam atau choc chip untuk hiasan
Cara-caranya:
- Pukul mentega, cream cheese sehingga gebu.
- Masukan esen vanilla susu pekat dan telur sebiji-sebiji. Pukul perlahan sampai sebati.
- Campurkan kesemua tepung, masukan sedikit demi sedikit sambil dikacau dengan spatula sehingga menjadi doh.
- Biarkan 5-10 minit. Picit dengan acuan samprit.letakkan ceri merah, kismis hitam atau choc chip sebagai hiasan.
- Bakar 15 minit, suhu 150*C dengan api bawah.
No comments:
Post a Comment