MY FOLLOWERS

Sunday, December 27, 2015

Kamen Rider - Kamen Rider Gaim

Kredit kepada: Wiki
Gambar ihsan: Google Images


Assalamualaikum.....


Kamen Rider Gaim ialah siri tokusatsu Jepun dalam siri Kamen Rider yang ke-15 bagi era Heisei dan yang ke-24 dalam seluruh sirinya. Ia mula disiarkan di saluran TV Asahi pada 6 Oktober 2013, menggantikan Kamen Rider Wizard selepas tamatnya siri itu.
Di bandar Zawame, sebuah syarikat dinamakan Yggdrasill Corporation yang menukarkan banyak bandar lain menjadi bandar istana. Untuk melarikan diri daripada perasaan ditindas, penduduk bandar Zawame membentuk satu ritual tarian dengan kru dipanggil Beat Riders untuk mengembalikan kegembiraan masyarakatnya. Inves Game, sejenis simulator yang menggunakan sejenis peralatan pelik dipanggil Lockseeds bagi memanggil makhluk Inves. Kouta Kazuraba, ahli pasukan Gaim, mencari tempat di dunia selain berdepan dengan keadaan adiknya yang semakin dewasa dan mencari pekerjaan.

Kouta dimaklumkan penemuan sejenis tali pinggang ganjil dan ketua kumpulannya pula hilang. Dia mendapati Lockseeds dan Inves berasal dari hutan Helheim. Kouta menggunakan Sengoku Driver dan Lockseed berwarna jingga untuk menjadi Armored Rider Gaim. Kouta juga mendapat bantuan daripada beberapa Rider lain iaitu Armored Rider Baron, Ryugen, Kurokage, Gridon, dan Bravo. Tanpa diketahui mereka, Yggdrasill Corporation memerhatikan mereka sementara abang Mitsuzane iaitu Takatora, yang menjadi white Armored Rider Zangetsu melindungi rahsia gelap hutan Helheim ini.   

Ketika Kouta berdepan dengan Takatora dan beberapa lagi musuhnya, dia mendapati bahawa hutan Helheim itu dahulunya adalah kawasan sebuah tamadun yang sangat kaya yang telah lama dihapuskan oleh sejenis tumbuhan yang hidup mengelilinginya dan mereka yang pernah memakan buahnya bertukar menjadi makhluk Inves. Dengan bantuan DJ Sagara, seorang DJ radio yang tahu banyak perkara tentang Over Lord Inves, Kouta menyedari dia berdepan peperangan seperti di era Sengoku melibatkan ramai puak bagi mendapatkan kuasa daripada buah larangan di hutan Helheim. Bagi mendapatkan Golden Fruit dan menyelamatkan dunianya, Kouta perlu berdepan dengan Kaito bagi menjayakan matlamat jahatnya.  


Sumber buah larangan dari hutan:  SINI  |    


No comments: