MY FOLLOWERS

Wednesday, April 6, 2011

Artikel - Pemandangan di Gunung Berapi Bersama Krew NATGEO

Credits to: National Geographic
Gambar ihsan: National Geographic


Assalamualaikum...

Bagi saintis, adakalanya jalan terbaik untuk mengkaji gunung berapi adalah dengan menghampiri dan memasukinya. Risiko bahaya sentiasa ada, namun itulah yang perlu dilakukan oleh ahli pengkaji gunung berapi Dario Tedesco dan Ken Sims apabila mereka masuk ke dalam Gunung Nyiragongo, salah sebuah gunung berapi paling aktif di dunia.









Pautan berkaitan:
Dalam gunung berapi paling berbahaya di dunia
Foto dalam gunung berapi Nyiragongo
The Volcano Next Door

Galeri gambar gunung berapi Carsten Peter boleh anda dapati di laman web National Geographic.

10 comments:

Miss Meen said...

Wasalam... w0w bl0g ney neyh impress Miss Meen ^_^

Thanks 4 da inf0 ...
Banyak inf0 nak tahu...tQ bl0gwalking sebentar..

qasehraihan said...

waaa...bagus la blade..
gambar2 tu menakutkan ek??

http://qasehraihan.blogspot.com/2011/04/doktor-cantik-lelaki-buncit-dan-dot-dot.html

BLADE EDGE said...

meen: silakan :-)

qasehraihan: jom la, masuk skali kat area tu :-D

Miss Eiza said...

:)
wah,keje diorang bertaruh nyawa kan..

Izyan Masri said...

NAK WOW JUGAKLAH.
WOW! BLOG NI BANYAK BETUL INFO.BOLEH DTG SELALU :D

merahitujambu said...

cantik tuuu

Cik Anita said...

salam ziarah. Dah lama tak datang menjenguk :)

BLADE EDGE said...

eiza: mmg berisiko, tp kalo xde diorg, kita pun xkan dpt ilmu2 yg bermanfaat berkaitan volcano mcm ni.

izyan: dtg la slalu :-)

merahitujambu: :-) tp agak scary...

anita: mmg pun. awak tu dah lama menghilang..dtg la...

Aida Awie said...

masyaallah.. tak trbayang kalau dibakar dlm neraka jahanam bila melihat lahar gunung berapi ni..

BLADE EDGE said...

aida: eerrr....ngeri..