MY FOLLOWERS

Wednesday, September 30, 2015

Kesihatan - Membuang Batu Karang Secara Semulajadi

Kredit kepada: FB
Gambar ihsan: Google Images

 

Assalamualaikum.....
 



Cara ini sudah berkesan ke atas ramai orang. Jika cara ini juga berkesan kepada anda, sampaikanlah pada orang lain biar lagi ramai yang tahu. Ganjaran kebaikan kepada penyampai ialah apabila kebaikan itu memberi kesan baik kepada yang menerima. Batu karang bukanlah diberi perhatian oleh semua orang tetapi masih perlu sebab semua orang ada. Lagipun, ia boleh membawa kepada kanser. Biasanya banyak masalah akan membawa kepada kanser. 

Dalam satu kajian yang dijalankan di China oleh Dr. Lai Chiu Nan, beliau dapati ada bahan yang menunjukkan penghidap kanser mempunyai batu karang. Semua orang ada, cuma besar atau kecil, banyak atau sedikit sahaja bezanya.

Antara simptomnya ialah perasaan kembung perut selepas makan hidangan berat. Anda rasakan tidak boleh lagi menghadam makanan. Jika ia semakin serius, akan rasa sakit pada limpa. Jika anda rasakan ada batu karang, Dr Lai mencadangkan kaedah berikut untuk membuangnya secara semulajadi. Kaedah ini sesuai juga untuk mereka yang mempunyai limpa yang lemah kerana limpa dan pundi hempedu sangat berkait. 

  1. Untuk 5 hari pertama, minum 4 gelas jus epal setiap hari, atau makan 4 atau 5 biji epal, mana-mana satu cara pun boleh. Jus epal boleh melembutkan batu karang. Pada hari ke-5, makan seperti biasa.   
  2. Hari ke-6, elakkan makan malam.
  3. Pada jam 6 petang, ambil satu sudu teh garam Epsom (magnesium sulfat) dengan segelas air suam. 
  4. Jam 8 malam, ulang sekali lagi. Magnesium sulfat akan membuka duktus batu karang.
  5. Jam 10 malam, ambil setengah cawan minyak zaitun atau minyak bijan dengan setengah cawan jus lemon segar. Campurkannya dan minum. Minyak ini akan melincirkan laluan batu karang 

Pada esoknya, anda akan dapati ketulan hijau keluar bersama tinja. Biasanya akan terapung. Ada orang yang keluarkan 40, 50 malah 100 biji batu kecil-kecil dan banyak. Adalah bagus untuk bersihkan pundi hempedu daripada batu karang. 

 
Sumber rujukan:  SINI  |  SINI  |  


No comments: