MY FOLLOWERS

Tuesday, January 31, 2012

Animasi - Bola Kampung

Kredit kepada: Wikipedia
Gambar ihsan: Google ImagesAssalamualaikum.....


Sebuah lagi animasi tempatan selain Upin dan Ipin yang mendapat sambutan baik daripada peminat warga tempatan - Bola Kampung. Selain di RTM1 dan TV9, siri animasi 2D ini juga disiarkan di saluran Disney dan Cartoon Network dan kini sudah masuk musim kelima. Tajuk lain siri ini ialah Soccer Boy (Rujuk sini)

Mengisahkan sekumpulan budak-budak kampung Gong Lechar yang begitu sukakan permainan ini tanpa mendapat sebarang latihan secara profesional dan bermain sekadar suka-suka. Namun begitu, masing-masing punya impian untuk menjadi pemain terkenal suatu hari nanti.

Suatu hari, guru besar dan guru sukan di sekolah mereka memutuskan untuk membentuk sebuah pasukan bola sepak bagi mewakili sekolah mereka ke perlawanan peringkat sekolah. Pasukan yang menang akan mewakili sekolah masing-masing ke peringkat daerah pula.

Jika inginkan maklumat lanjut serta aktiviti menarik berkaitan siri ini, anda juga boleh layari laman web Kelab Peminat Bola Kampung. Ada forum, galeri, ruangan muat turun dan bermacam lagi, hanya untuk peminatnya :-)

No comments: