MY FOLLOWERS

Saturday, January 28, 2012

Sekadar Luahan - Orang Yang Takde Duit, Tak Merasa La... sobb..sobb...

Kredit kepada: -
Gambar ihsan: Google ImagesAssalamualaikum.....

Itulah yang berlaku...
Dato' Siti dan kumpulan Rabbani akan datang ke Terengganu pada 4 dan 5hb Februari ini sempena sambutan Maulidur Rasul. Pada 4hb nanti, akan diadakan konsert di Dataran Taman Tamadun Islam dan ia adalah percuma. Turut memeriahkan konsert ini nanti ialah Sabri Yunus, Amy Search dan pendatang baru, Najwa Latiff. Itu masih tidak mengapa dan semua orang pasti sukakan apa-apa sahaja pemberian secara percuma :-) Kalau semuanya diberi pada harga murah semurah tiket perlawanan bola sepak sekali pun, mungkin masih ramai akan datang menjenguk Dato' Siti dan Rabbani dari dekat.

Pada keesokannya, Dato' Siti dan Rabbani akan menghadiri majlis makan malam bertempat di Ri-Yaz Heritage, Pulau Duyung, Kuala Terengganu dan di majlis ini dikenakan bayaran RM175, RM275 dan RM500 seorang! Oleh kerana harga pun sudah tiga angka, rakyat termasuklah yang hidup di kawasan perumahan kos rendah yang terdiri daripada mereka-mereka yang miskin dan berpendapatan rendah di sekitar Ri-Yaz hanya mampu melihat dari luar pagar sahaja. Mungkin tidak dapat bertemu langsung dengan mereka!

Mungkin ada yang akan terasa ini sesuatu yang tidak adil. Hanya yang berada sahaja berpeluang masuk dan berjumpa mereka.....

Baca lagi berita DI SINI.

1 comment:

qasehraihan said...

apa nak buat..dh menjadi lumrah hidup zaman ini...smuanya perlukan duit..huhuhuh