MY FOLLOWERS

Monday, May 30, 2011

Artikel - Membasuh Cerek Lusuh Menggunakan Minuman Berkarbonat

Credits to: - 
Gambar ihsan: email


Assalamualaikum...

Di sini ditunjukkan caranya. Mudah sahaja. Anda boleh gunakan apa sahaja minuman berkarbonat tidak kiralah apa jenama pun. Contohnya, 7-Up ataupun Coca-cola.


Cerek yang ingin dibasuh

Letakkan cerek berkenaan dalam sebuah bekas yang diisikan dengan air berkarbonat. Untuk lebih mudah, beli sahaja minuman berkenaan dalam pek saiz besar. Biarkan cerek berkenaan direndam selama sehari atau lebih.

Basuh cerek berkenaan dengan air dan pencuci (dishwashing liquid) seperti biasa.


Pautan lain: Membasuh buah anggur menggunakan Colgate

13 comments:

adam narzuan said...

info menarik nie...

sakura putih said...

memang ya..kalau nak cuci tandas pun boleh..gunalah air coke..gerenti bersih

ASaDa RyutaRo said...

dahsyat air ni. entah mcmana dalam perut, mungkin boleh tolong cuci sekali!

vampire's lovex said...

waaaaaaaaaaa..baru tadi minum minuman berkarbonat...cuci perut la jawab nye..arghh

alinac lover said...

oh..info bgus ni

.m y z. said...

kuatnya acid dalam air minuman ni.

Hanie_Dew said...

wow..sangat jimat guna coke dan yg seangkatan dengan nya bole jadi bahan peluntur..bayangkan kite minum mende tu luntur segala isi perut dan usus...oucchh...

AKMA said...

nice info! :D

nadya e-man said...

bru thu...thnx for da info...nadya sggah sni... =)

blog-tips-kurus said...

habislah internal organ saye.. kenapa fast food bagi set meal dengan soft drink? salah mereka la ni!! (sebab x nak mengaku kelemahan sendiri!)

RaNiA said...

hmmm...ada makna info nie...;-)

lynn angel said...

cant imagine it being pour into our stomach.. haha.. anyway, gd info though.. btw, tq for the visit.. selamat berkenalan.. salam ya ukhwah... :)

budakkampung39 said...

fughhh naseb baik aku dah lame tak minom air berkarbonat nih uhuk3...abes perot aku nanti kang

rajen bace?singgah sini...
cara nak cepat kawen
cikgu kurang ajar?
lelaki sebenarnya tak suke payudara besar