MY FOLLOWERS

Wednesday, October 14, 2015

Hiburan - Iron Man Hulkbuster di New York Comic Con

Kredit kepada: Yahoo Movies
Gambar ihsan: Yahoo Movies, YoutubeAssalamualaikum.....Kalau mahu tengok rupa sut perisai ini, boleh ke pautan ini ( https://www.youtube.com/watch?v=mjx-02XWuzk ) yang diambil dari filem Avengers: Age of Ultron.Sebelum ini banyak dipaparkan acara Comic Con di San Diego, kali ini di New York. Dikatakan acara kali ini sebagai antara yang terbaik pernah diadakan. Satu sebabnya ialah ada peserta yang memakai sut perisai Iron Man iaitu Hulkbuster. Dalam filem Avengers: Age of Ultron, sut ini disediakan oleh sistem dibina oleh Tony Stark dan Dr Bruce Banner dan sistemnya diberi nama Veronica. Pada waktu sebelum kejadian dalam filem ini, sut ini disimpan di angkasa lepas dalam bentuk satelit. 

Di acara ini, sut perisai ini dibawa oleh Thomas DePetrillo. Sut ini mengambil masa selama 2 tahun dengan 1600 jam untuk disiapkan. 

Sut ini juga berketinggian 9.5 kaki, ketebalan 44 inci, lebar 6.5 kaki, berat 95 paun dan mengambil masa 20 minit untuk memakainya. Ketibaan sut ini mengejutkan para peminatnya yang sudah berada di tapak acara di Javits Center di Manhattan. Matanya direka bersinar putih dan memancar laser. 

DePetrillo sudah berkecimpung dalam bisnes selama 19 tahun. 

Penyertaannya kali ini telah memenangi hadiah NYCC Eastern Championships of Cosplay dan menerima cek bernilai $1,500 (x4.22 = RM6330.00)  


Sumber baju perisai:  SINI  |   


Di sebalik keseronokan itu, dia juga bersama dengan peserta lain. Antara yang turut menyertai acara ini dan secara diam-diam dan bertopeng bagi mengelak daripada diserbu peminat. Mereka ialah golongan selebriti dan pelakon seperti Bryan Cranston (Breaking Bad), Mark Ruffalo (Now You See Me), Daniel Radcliffe (Harry Potter) dan Jared Leto (Suicide Squad).  


Datang tapi diam-diam:  SINI  |   

No comments: