MY FOLLOWERS

Wednesday, July 23, 2014

Ramadhan 2014 - Nak Gi Rayaaa!! Nak Gi Rayaaaaaa!!!

Kredit kepada: Family
Gambar ihsan: FamilyAssalamualaikum....


Huuuhuhuhuhu!!


Perisitiwa ini berlaku beberapa tahun yang lalu. Suasana pagi tidak berapa cerah kerana cuaca kerap kali hujan setiap kali menjelang Syawal. Meskipun begitu, keceriaan dan kegembiraan tetap terasa. 

Ramai orang sudah berpusu-pusu ke masjid untuk solat sunat Aidilfitri. Penulis bersama adik-beradik turut tidak ketinggalan. Memandangkan ramai jemaah di tingkat bawah, maka terpaksalah kami adik-beradik bersolat di tingkat atas. 

Seperti biasa, kami solat sehingga ke rakaat terakhir. Sedang menunggu imam memberikan salam, terdengarlah suara anak siapa entah, menjerit-jerit seperti menggelupur di tingkat bawah,

"Waaaaaaaaaaarrrgggggghhhh!! Naaaaakkkk gggiiiii rrraaaaayyyyyyyaaaaaaa!!! Naaaaakkkk gggiiiii rrraaaaayyyyyyyaaaaaaa!!! Naaaaakkkk gggiiiii rrraaaaayyyyyyyaaaaaaa!!!..." berulang kali sehingga semua selesai memberi salam.

Sesudah selesai khutbah, kami pun berjalan pulang. Masing-masing sudah tidak dapat tahan gelak dan masa itu, barulah salah seorang adik bersuara, "Anak sape entah bising nak gi beraya tadi... Boleh pulak dia meragam time macam ni? Hampeh betul! Hilang khusyukk!"

No comments: