MY FOLLOWERS

Wednesday, July 23, 2014

Artikel - Felixia Yeap Yang Jadi Tumpuan

Kredit kepada: -
Gambar ihsan: Google ImagesAssalamualaikum......

Kini Raissyah Rania YeapBanyak kisah yang dipaparkan sebelum ini menjadikannya tumpuan dengan tajuk-tajuk artikel di media yang agak sensasi, lebih-lebih lagi bila dia mengenakan pakaian muslimah walaupun belum memeluk Islam ketika itu. Kemunculannya di majlis anugerah industri hiburan turut menarik perhatian. Masakan tidak, sedang yang lain asyik melaram seseksi mungkin dengan pelbagai fesyen buka-bukaan dan yang pelik-pelik, dia tampil anggun dengan pakaian menutup aurat. 

Dia telah secara rasmi memeluk Islam pada 3 Julai 2014 jam 6.30 petang atau 5 Ramadhan di lokasi yang dirahsiakan. Meskipun ada di kalangan rakan-rakannya yang menjauhkan diri, dia masih bersyukur kerana mempunyai sahabat yang lain yang memberikan sokongan dan ibunya yang memberikan restu atas pengislamannya. Luahnya lagi, dia turut kesal dengan sikap segelintir pihak yang memberikan tumpuan kepada foto lamanya serta menulis komen-komen lucah dan berharap supaya pihak-pihak berkenaan berhenti berbuat demikian kerana ia sedikit sebanyak mengganggu emosinya. 

Banyak lagi yang diluahkannya mengenai kisah hidupnya dalam blog miliknya. Anda juga boleh membaca selebihnya artikel berkaitan dengannya di laman Beautiful Nara (KLIK SINI) atau di My News Hub (KLIK SINI). Di pautan di My News Hub, anda boleh lihat juga paparan video yang disediakan.

No comments: