MY FOLLOWERS

Thursday, February 13, 2014

Kamen Rider - Kamen Rider Ozu/OOO

Kredit kepada: Wikipedia, Google
Gambar ihsan: Google Images

 

Assalamualaikum.....Kamen Rider OOO ialah siri 2010-2011 dan sebagai siri ke-12 dalam era Heisei. Memulakan siaran pada bulan September 2010. Mengisahkan Eiji Hino yang pernah bekerja sebagai pengawal keselamatan dan mengembara tanpa ada rumah untuk pulang serta ada masa silam yang tragik. Apabila makhluk dipanggil Greeed bangun daripada tidur selepas kejadian yang berlaku 800 tahun lalu di sebuah muzium, seterusnya mencari makan dengan kehendak manusia, salah satu Greeed berkenaan bernama Ankh mencari calon sesuai untuk memakai tali pinggang OOO dan menemui Eiji yang dalam kekalutan. 

Menggunakan 3 Core Medal, Eiji bertukar kepada Rider OOO bagi menewaskan makhluk Yummy yang dihantar oleh Greeed lain. Dituduh pengkhianat, Ankh bekerjasama dengan Eiji bagi menewaskan komplot Greeed yang lain. Sementara itu, sebuah pertubuhan bernama Kougami Foundation bertemu Eiji dan memberikan sokongan bagi menewaskan Greeed yang lain dan Eiji turut dibantu oleh Date Akira sebagai Kamen Rider Birth dalam pencariannya. Perjalanan ceritanya membantu membongkar misteri dan sejarah silam antara Ankh dan Greeed, selain motif di sebalik kejadian 800 tahun dahulu.

Filem
Terdapat beberapa filem bagi setiap siri Kamen Rider yang disiarkan setiap tahun. Kemunculan secara cameo bagi Rider ini ialah dalam filem Kamen Rider Double: A-Z Gaia Memory of Fate sebelum 2 Rider ini bekerjasama dalam filem seterusnya Kamen Rider Double-OOO: Movie War Core


KLIK SINI untuk artikel penuh.No comments: