MY FOLLOWERS

Saturday, January 12, 2013

Artikel - Janda Haus :-) Hehehe

Kredit kepada: Syok.org
Gambar ihsan: Google Imges


Assalamualaikum......


 
Hasnah adalah seorang janda kaya raya yang suaminya baru saja meninggal dunia akibat kemalangan jalan raya. Usianya masih muda, masih di bawah 30 tahun dan dari segi fizikalnya, Hasnah masih cantik, potongan badan pun masih seperti anak dara, masih bergetah... Hehehe :-) 

Sejak kematian suaminya, Hasnah selalu diganggu oleh pemuda-pemuda di sekitar rumahnya yang sudah lama memendam rasa kepadanya. Namun begitu, Hasnah tidak pernah melayani pemuda-pemuda tersebut, kerana hatinya masih rindu kepada suaminya, walaupun sebenarnya di dalam hatinya terasa sangat kesepian dari segi zahir dan lagi-lagi yang batin. Lebih-lebih di waktu malam hari… Rasa kesepian di hatinya memuncak-muncak.
 
Pada satu malam, kira-kira pukul 2 pagi…. Hasnah bangun dari tidurnya. Badannya terasa panas. Tekaknya terasa haus. Hasnah merasa begitu dahaga sekali. Hasnah bangun perlahan-lahan dan keluar dari biliknya menuju ke dapur. Langkahnya begitu cepat seiring dengan kehausan yang sedang menerpanya. Sesampai sahaja di dapur, Hasnah langsung membuka peti sejuk dan mengambil sebotol air sejuk…

Hasnah menuangnya ke dalam gelas dan meminumya dengan cepat. Setelah meminum air tersebut. Hasnah kembali ke dalam bilik untuk tidur kembali. Begitulah kisah mengenai Hasnah, seorang janda yang kehausan.


SUMBER asal.

No comments: