MY FOLLOWERS

Tuesday, November 24, 2015

Berita - Majlis Graduasi Tabika Kemas Peringkat Kuala Nerus 19.11.2015

Kredit kepada: TBK
Gambar ihsan: Owner


Assalamualaikum.....


Majlis Graduasi Tabika Kemas Peringkat Kuala Nerus diadakan pada 19.11.2015 lalu bertempat di Stadium Tertutup Gong Badak, Kuala Terengganu. Majlis graduasi ini melibatkan semua cawangan Tabika Kemas dari Parlimen Kuala Nerus dengan murid-murid seramai sekitar 1000 orang.

Majlis yang bermula jam 2.30 petang ini telah dirasmikan oleh YAB Menteri Besar Terengganu, Dato' Seri Ahmad Razif bin Abdul Rahman. Ketibaan beliau disambut meriah dengan persembahan pencak silat oleh murid-murid Tabika Kemas.
Majlis dimulakan dengan bacaan ayat suci al-Quran dan surah al-Waqiah. Seterusnya dengan ucapan pembukaan daripada wakil pelajar Tabika Kemas. Acara diteruskan dengan nyanyian lagu Negaraku dan TTB oleh koir TBK, diikuti persembahan coral speaking dan tarian.

YAB Menteri Besar Terengganu kemudian menyampaikan ucapannya. Dalam ucapannya, beliau turut menyentuh mengenai kesan pengaruh media sosial kepada generasi anak-anak pada era moden ini berbanding ketika zaman sebelum adanya teknologi canggih seperti sekarang. Beliau seterusnya merasmikan majlis pada hari ini.

Selepas ucapan, diadakan majlis penyampaian sijil kepada semua murid TBK. Majlis bersurai sekitar jam 5 petang.  


No comments: