MY FOLLOWERS

Sunday, June 7, 2015

Artikel - Menangis Dapat Tip $2,000.00

Kredit kepada: Yahoo SG
Gambar ihsan: Yahoo SG

 

Assalamualaikum.....
 


Seorang pelayan di Logan's Roadhouse di Fort Smith, Arkansas, berkata dia sangat terkejut dengan satu tip yang kali pertama diterima pada satu syif kerja tengahari.

Loran Lopez, 19, seorang pelajar di Universiti Arkansas-Fort Smith, yang bekerja secara separuh masa apabila seorang pelanggan tetap masuk bersama seorang rakannya.

"Saya pernah lihat dia tapi belum pernah tegurnya, pernah dengar mengenai tip yang diberi tapi belum pernah alaminya hinggalah sekarang ini" katanya kepada ABC News.

Selepas membayar, dia menerima resit dan tidak melihatnya dan terus ke komputer untuk memasukkan tip tersebut. Namun dia terkejut dan tidak percaya pada apa yang dilihat pada resit itu. Dia tergamam seketika melihat jumlah $278.55 dan tip $2,000.00. Pelanggan itu masih di tempat duduknya dan dia terus menemui pelanggan itu dan memeluknya.

"Saya berterima kasih padanya banyak kali," katanya.

Menurutnya lagi, wanita berkenaan mahu supaya terus tidak dikenali, tetapi wanita itu adalah pelanggan tetap di Logan's Roadhouse dan turut memberikan tips yang banyak kepada pelanggan di situ dan juga di restoran-restoran lain.

"Dia sangat pemurah dan menganggap pelayan patut dapat lebih lagi," katanya.

Pengurus restorannya, Lloyd Wolcott, berkata dia ada di situ ketika wanita itu membayar tips itu. Lopez berkata dia akan menggunakan wang tips itu untuk belanja kolejnya.

"Ia adalah satu rahmat. Saya bersyukur atas apa yang dia buat dan saya tidak menjangkakannya."Sumber rajin bagi tips:  SINI  |   


No comments: