MY FOLLOWERS

Sunday, January 17, 2016

Paranormal - Kelibat Penunggang Kuda?

Kredit kepada: Yahoo News
Gambar ihsan: Yahoo NewsAssalamualaikum.....

Kalau di negara luar, ada yang kata biasanya nampak makhluk halus atau hantu di kawasan kubur. Kalau di negara kita, di mana biasanya orang kata boleh nampak hantu? Tidak semestinya di kawasan kubur. Kalau sesuatu tempat seperti kediaman yang sudah lama ditinggalkan pun akan dihuni oleh makhluk-makhluk sebegini. 

Di satu kawasan perkuburan di Daventry, Northamptonshire, jurufoto Richard Durham sempat merakamkan satu detik penampakan seperti hantu menunggang kuda. Foto ini dirakamkan pada hari tahun baru. 

Jurufoto ini sedang menguji kamera Nikon D5300 barunya pada 9 pagi ketika dia merakamkan foto itu berdekatan satu batu nisan di situ. Kawannya Heather Burton terkejut dan menjadi yang pertama menyatakan ada kelibat hantu penunggang kuda dalam foto itu dan dia tidak menyangka akan merakamkannya. Seorang rakan lain pula memberitahu sesuatu yang pelik apabila anak perempuannya yang berusia 3 tahun selalu bersikap pelik bila berada di sekitar kawasan itu. Dia berhenti dan tangannya seperti menunggang kuda. Seorang lagi rakannya juga menyatakan anaknya juga menunjukkan sikap yang sama bila melalui kawasan itu.

Penduduk tempatan berkata sebuah pub berdekatan dihantui oleh lembaga penunggang kuda itu.Sumber nampak yang pelik-pelik:    SINI  |  


No comments: