MY FOLLOWERS

Friday, June 29, 2012

Artikel - Jangan Bersentuhan Antara Bukan Mahram Kerana .....

Kredit kepada: FB
Gambar ihsan: FB


Assalamualaikum...Pada lelaki dan perempuan yang naif di luar sana, inilah alasan dan sebab mengapa anda tidak boleh bersentuhan dengan bukan mahram atau pasangan pakwe/makwe masing-masing di luar sana... Lihat tanda merah dalam gambar di atas.

Kajian menunjukkan bahagian berwarna merah adalah peningkatan suhu yang tinggi di kawasan tersebut. Jadi berpegangan tangan membuatkan jantung seorang perempuan berdegup kencang kerana cinta dan kasih sayang. Sedangkan lelaki berdegup di bahagian otak dan kemaluan kerana nafsu semata-mata...

Daripada Ma’qil B. Yasar radhiyallahu ‘anhu, Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wa Sallam bersabda:

Sekiranya kepala salah seorang daripada kamu ditusuk dengan jarum besi, itu adalah lebih baik bagi kamu daripada kamu menyentuh wanita yang tidak halal bagi kamu. (Hadis Riwayat ath-Thabrani, Mu’jam al-Kabir, 20/211-212, no. 486 dan 487)


Benarlah Hadis Nabi bersabda:

Daripada Ibnu Abbas r.a. berkata: Saya mendengar Rasulullah s.a.w. bersabda: "Janganlah seorang lelaki berdua-duaan (khalwat) dengan wanita kecuali bersama mahramnya".
(Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim)


Di dalam surah An-Nur, surah yang ke 24, ayat yang ke 30 Allah memberitahu,

Katakanlah kepada orang laki-laki yang beriman: "Hendaklah mereka menahan pandangannya, dan memelihara kemaluannya; yang demikian itu adalah lebih suci bagi mereka, sesungguhnya Allah Maha Mengetahui apa yang mereka perbuat."

KLIK SINI untuk rujukan berkaitan.

1 comment:

asliner said...

tahu takpe..
sedey lihat remaje2 sekarang.
mintak dijauhkan dari kite semua. amin.