MY FOLLOWERS

Wednesday, December 31, 2014

Hiburan - Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.

Kredit kepada: Wikipedia, Watchseries
Gambar ihsan: Google ImagesAssalamualaikum.....
Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D., atau ringkasannya Agents of S.H.I.E.L.D., ialah satu siri televisyen Amerika yang dikembangkan untuk siaran di saluran ABC oleh Joss Whedon, Jed Whedon, dan Maurissa Tancharoen, berdasarkan sebuah organisasi dalam Marvel Comics iaitu S.H.I.E.L.D. (Strategic Homeland Intervention, Enforcement and Logistics Division), satu divisyen khas yang mengekalkan keamanan dan agensi siasatan dalam sebuah dunia yang mempunyai manusia dengan pelbagai kelebihan super dan fenomena. Siri ini keluaran ABC Studios, Marvel Television, dan Mutant Enemy dan berada dalam persekitaran Marvel Cinematic Universe, dengan adanya kaitan dengan plot-plot dari filem-filem keluaran Marvel. Mengetengahkan watak ejennya Phil Coulson, dengan Clark Gregg sebagai pelakon utamanya dalam siri ini. Siri ini kini sudah memasuki musim ke-2 pada September 2014. 

Siri ini mengisahkan Phil Coulson, yang telah dianggap mati setelah insiden dalam filem Marvel's The Avengers, mengumpulkan ahli pasukannya Agents of S.H.I.E.L.D., bagi menyelesaikan kes-kes pelik yang banyak melibatkan sains. Di awalnya mereka menyiasat kes Project Centipede dan orang yang terlibat, "The Clairvoyant", yang akhirnya didapati didalangi oleh HYDRA, sebuah organisasi khas di zaman Nazi Jerman yang telah lama berselindung dalam organisasi S.H.I.E.L.D. seperti dipaparkan dalam filem Captain America: The First Avenger dan The Winter Soldier. Mereka kemudiannya perlu berdepan cabaran apabila timbul kekeliruan dan kepercayaan sesama ahli menjadi rosak angkara perbuatan mereka yang menyokong HYDRA, seterusnya membawa kepada musnahnya organisasi S.H.I.E.L.D.. 

Lakonan Clark Gregg, Ming-Na Wen, Brett Dalton, Chloe Bennet, Iain De Caestecker, Elizabeth Henstridge, Nick Blood.Sumber siasat sana sini:  SINI   |   SINI   |   SINI   |  


No comments: