MY FOLLOWERS

Tuesday, January 25, 2011

Artikel - Apabila Isu Aurat Diremehkan (Bhgn 2)

Credits to: Yahoo, Princess Nur, Oh! Artis, Cahaya Citra Jiwa, Beautiful Nara
Gambar ihsan Yahoo Images, Beautiful Nara


Salam...


Sebelum ini, saya ada menyiarkan post berkenaan isu ini. Semalam ada disiarkan di muka depan Metro Ahad (23.1.2011) berkenaan isu yang sama, melibatkan artis ini. Sekian lama menyepi, namanya disebut kembali berikutan kontroversi yang tercetus gara-gara pakaiannya bukannya karier nyanyiannya.


Di sini saya petik sebahagian daripada artikel di blog Beautiful Nara:

Memang itu foto saya. Saya bukan hipokrit dan begitulah gaya saya berfesyen, tapi tak sangka boleh mengundang kontroversi hingga saya dituduh sengaja nak tayang payudara. Waktu itu saya bersama beberapa rakan, termasuk juga artis lain, menghadiri majlis hari jadi di sebuah pusat karaoke di ibu kota. Jadi saya berpakaian mengikut kesesuaian majlis yang diadakan. Saya tahu ada orang ambil kesempatan buat perkara ini (edar foto) untuk memburuk-burukkan nama saya. Tak sangka, walaupun lama tidak terbabit dalam industri hiburan, masih ada yang mahu mengaitkan saya dengan kontroversi.


Saya tidak berpeluang membacanya, cuma sempat melihat tajuknya. Walaupun begitu, isunya sudah boleh diagak. Apa lagi kalau bukan isu yang menyentuh sensitiviti masyarakat kita yang rata-rata beragama Islam. Saya pasti kebanyakan daripada kita mengenali artis ini, lihat gambar di bawah. Inilah dia - SYELLA


Auuwww....  :-]




Pernah juga sebelum ini dia tampil dengan bertudung. Penampilannya lebih baik dan boleh dipuji. Malangnya, hanya inilah satu-satunya gambar dia bertudung  :-) Gambar selebihnya boleh anda dapati DI SINI. Lebih banyak yang 'panas' daripada sejuk...




Gambar di bawah ini berkaitan dengan post yang saya tulis sebelum ini berkenaan isu aurat. Hanya kali ini baru saya temui gambar yang tepat untuk berita yang saya paparkan. Anggap sahaja ini sebagai update untuk post yang sebelum ini.



Seharusnya adalah menjadi tanggungjawab ibu bapa untuk mendidik anak-anak menjadi insan yang baik, bukan sekadar dalam aspek duniawi tetapi juga dari sudut akidah dan pegangan agama. Sepatutnya si ibu tidak harus melenting sebaliknya bersyukur dan berterima kasih kerana ada insan lain yang lebih prihatin mengenai keadaan anak-anaknya. Bukankah agama itu nasihat-menasihati? Ibu bapa tidak seharusnya bersikap pentingkan diri sendiri dan lepas tangan dalam membentuk akidah anak-anak kerana kelak di akhirat akan dipersoal di hadapan Allah. Sebesar manakah dosanya? Fikirkanlah sendiri...

4 comments:

qasehraihan said...

huahuahua..lawak gmbr yg last tu..sume bkemban...

hi blade..lama xjenguk akak..hehe
smlm pun akak wat entri ni

Amanie Ashraff said...

sape neh ? x kenal pulak

Wahidah said...

hurm..agree....dr kecik sebenarnya ibu bapa dh bole corak life anak2..


tp zaman skrang ne...kita terlaly di exposekan so many things..kdg2 kita tersilap langkah...

Syazana Aziz said...

Tekejut mak nox tengok gambar sexy shella. seriously tekejut. bederau jantung.. kok ye pun ikut majlis, cover2 lah sikit. lepas tu bila fans marah, buat pulak statement "I AM SORRY"

Choi...!!!