MY FOLLOWERS

Saturday, December 27, 2014

Artikel - Burger Yazid!

Kredit kepada: Yahoo Entertainment
Gambar ihsan: Google Images

 

Assalamualaikum.....

Nyammm nyamm!! Korang berani try ker?!
Seorang usahawan dan graduan universiti, Abu Yazid membuka tempat makan dengan menyajikan hidangan masakan biasa dan juga tom yam. Selain itu dia juga mengusahakan burger. Namun ada juga di kalangan pelanggan yang datang hanya untuk menikmati hidangan burger yang dijualnya. Ini kerana keistimewaan burger dijualnya sebesar saiz 500 g hingga 1 kg. Burger dengan pilihan daging ayam, lembu dan kamibng ini boleh mencecah harga RM10 sehidangan, lebih besar daripada yang biasa. Jika anda berniat meraikan sesuatu, mungkin anda perlu mencuba burger 3 tingkat seperti kek perkahwinan dengan susunan 3kg, 2kg, dan 1kg. Wow!

Di sebalik saiznya yang besar, ia dibuat dengan baik. Sedap, diletakkan garam, sos lada hitam, diletakkan perasa secukupnya dan dibakar dengan teliti untuk kepuasan pelanggannya. Rotinya dibuat sendiri, Sayuran segar dihidangkan bersama.  

Dia mencuba pelbagai kombinasi untuk mendapatkan rasa burger yang terbaik. Dari roti keluaran Ramly, sayuran dan sos. Dia telah menjelajah ke seluruh negara selain ke Vietnam, Singapura dan Indonesia untuk mendapatkan idea untuk menghasilkan burger yang terbaik. Dia juga membuat kajiannya sendiri dan mengkaji satu perkara yang tidak dikaji dalam menu burger jalanan iaitu rotinya. Roti untuk burgernya kini dibuat sendiri dengan menggunakan tepung protein tinggi dan dibuat segar setiap hari. Cabaran bagi setiap pelanggan adalah bagaimana untuk menghabiskannya!KLIK SINI untuk artikel penuh kelazatan!

No comments: