MY FOLLOWERS

Tuesday, December 23, 2014

Hiburan - Rapper Iwere Dari Klate!

Kredit kepada: Laman Syok.org
Gambar/video ihsan: YoutubeAssalamualaikum.....

Guanee boohh??!!
Apa yang menarik tentang Iwere (baca: Awe) ialah membawa lagu terbaru berjudul Oghe Kito (membawa maksud Orang Kita) penampilan bersama Dikir Warriors. Turut dilancarkan muzik video untuk lagu ini yang dirakamkan di sekitar Kota Bahru, Kelantan. Dia telah mengukir namanya dalam industri muzik tempatan dengan dialek Kelantan beliau, satu nama yang agak baru dalam industri hip hop Malaysia tetapi Iwere pastinya membuat gelombang baru dengan lagu tunggal beliau Oghe Kito, yang mungkin untuk menjadi landasan kejayaan beliau dalam industri muzik.

Di bawah didikan Mixology DJ Fuzz ini, Iwere kelihatan mewakili negerinya Kelantan dengan baik dengan 'Oghe Kito. Hip hop sentiasa mengenai twist tempatan dan Mixology adalah menyempurnakan seni ini selepas kejayaan WARIS dengan lagu Rembau Most Wanted, kini Iwere dengan lagu Oghe Kito yang bermaksud 'orang kita' adalah satu lagi tanda kejayaan.

Oghe Kito mengabungkan Dikir Warriors melihat Iwere menyanyi dan menari dengan dialek kelate menakjubkan. Dikir Warriors yang bertenaga dengan dikir dikir, nyanyian Iwere lancar tanpa cacat cela. DJ Fuzz sememangnya telah menyempurnakan seni pengadunan muzik kebudayaan tempatan dengan rentak hip hop. Tengok doh video 'Oghe Kito' ni? Kelate sekarang ada abe Jay-Z sendiri. 

Hebak sunggoh!KLIK SINI untuk ko paute rapper klate...

No comments: