MY FOLLOWERS

Monday, September 29, 2014

Berita - Hari Peladang, Penternak dan Nelayan Terengganu 25-27.9.2014

Kredit kepada: -
Gambar ihsan: Owner


Assalamualaikum....
Hari Peladang, Penternak dan Nelayan peringkat negeri Terengganu untuk tahun ini diadakan pada 25-27.9.2014 bertempat di kawasan letak kenderaan di Stadium Tertutup, Gong Badak, Kuala Terengganu. 

Program ini adalah anjuran bersama kerajaan negeri Terengganu dan Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani Malaysia. Turut diadakan ialah Program Road to MAHA. Majlis sambutan bagi acara ini telah dirasmikan oleh Menteri Besar Terengganu YAB Dato' Haji Ahmad Razif bin Abdul Rahman pada 27.9.2014 jam 10.30 pagi.


Selain memberi peluang kepada pengunjung untuk menambah pengetahuan dalam bidang berkaitan dan membuka pelbagai gerai jualan kepada pengunjung, turut diadakan ialah beberapa pertandingan iaitu menganyam ketupat, rebut kerusi, menghias buah nanas, serta diadakan majlis penyerahan replika cek kepada individu yang terbabit. 

Antara yang membuka gerai pada sepanjang acara ini ialah Tekun Nasional, Agro Bank, Persatuan Asas Tani Negeri Terengganu, Felcra Berhad, SSP Global Trade, Quinara Al-Safir, Jabatan Perikanan Malaysia, Lembaga Kemajuan Pertanian Muda (MADA), Lembaga Kemajuan Pertanian Kemubu (KADA), Lembaga Pertubuhan Peladang Negeri Terengganu, Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia (LKIM), Jabatan Pertanian Negeri Terengganu, dan banyak lagi. Gerai jualan makanan juga dibuka untuk pelanggan menjamu selera. Antara menu yang disediakan ialah nasi ayam, mee rebus, maggi goreng, nasi briyani kambing, daging kambing pusing, masakan gulai, sosej daging kambing, dan ikan bakar.No comments: