MY FOLLOWERS

Saturday, September 27, 2014

Hiburan - Suits

Kredit kepada: Wikipedia, Google, Watchseries
Gambar ihsan: Google Images


Assalamualaikum..... Suits ialah satu siri drama ciptaan Aaron Korsh dibintangi Patrick J. Adams sebagai Michael "Mike" Ross dan Gabriel Macht sebagai Harvey Specter. Siri ini mengisahkan Pearson Hardman, sebuah firma guaman di bandaraya New York yang mengendalikan pelbagai kes melibatkan tindakan undang-undang antara organisasi syarikat mahu pun orang-perseorangan. Mike, seorang peguam di pejabat ini yang juga penerima biasiswa kolej dalam perjalanannya untuk menjadi salah seorang pelajar jurusan perundangan di Universiti Harvard dibuang kolej kerana menjual jawapan ujian matematik yang diingatinya, sekaligus merosakkan peluangnya untuk melanjutkan pelajarannya. 

Untuk meneruskan hidup, dia turut dipujuk oleh rakannya, Trevor untuk terlibat dalam urusan jual beli marijuana. Dia perlahan-lahan menarik diri dan menghadiri temuduga dengan Harvey, peguam di Pearson Hardman. Baru sahaja menjadi rakan kongsi senior, Harvey perlu mencari pembantu yang berkelulusan Harvard seperti dikehendaki dalam polisi syarikat. Menggunakan kelebihan mengingati segala dipelajari dan perundangan, Mike berjaya meyakinkan Harvey bahawa dia adalah calon yang selayaknya dan diambil bekerja. Siri ini juga memfokus kepada usaha mereka dalam perbicaraan kes dalam masa yang sama memastikan rahsia Mike tidak terbongkar. Kini siri ini telah memasuki musim ke-4 mulai Ogos 2014.


Dibintangi Gabriel Macht, Patrick J. Adams, Meghan Markle, Rick Hoffman, Sarah Rafferty, Gina TorresSumber tindakan undang-undang: SINI  |  SINI  | 

No comments: