MY FOLLOWERS

Monday, August 27, 2012

Artikel - Riadah Sekeluarga: Pocket Bike, Kereta Kuda dan Pony Ride (16 Gambar)

Kredit kepada: -
Gambar ihsan: OwnerAssalamualaikum.......

Bercuti bersama keluarga di waktu petang sambil beriadah pasti amat menyeronokkan. Suasana hujung minggu di pantai Batu Buruk, Kuala Terengganu pasti tidak lengkap jika anda tidak turut serta dalam salah satu aktiviti ini yang disediakan setiap hari kepada pengunjung.

Jika anak anda sukakan aktivit lasak, di sini disediakan khidmat menunggang kenderaan versi pocket bike iaitu minicross, motor, kereta, dan vespa. Menggunakan enjin kecil yang dikuasakan dengan penggunaan minyak dan bateri 6V, pastinya satu peluang kepada anak anda untuk merasai keseronokan menunggang motorsikal dan memandu kenderaan seperti orang dewasa. Yang penting lagi, kawasan untuk menunggang adalah selamat daripada kenderaan besar. Bayaran untuk durasi selama 5 minit adalah berpatutan bergantung kepada apakah jenis kenderaan yang dinaiki.Bayaran yang dikenakan untuk satu tempoh tunggangan

 

Pelbagai pilihan motor untuk tunggangan si kecil anda

 
Enjin motor ini dikuasakan dengan penggunaan minyak dalam kuantiti kecil. Apabila tamat durasi menunggangnya, motor akan berhenti sendiri.
 

Bayaran untuk menaiki kenderaan ATV

 
ATV sedia untuk dinaiki


Litar yang disediakan di pantai Batu Buruk, Kuala Terengganu

 
Suasana sekitar litar ATVSelain itu, turut disediakan adalah khidmat menunggang kenderaan ATV, pony ride dan kereta kuda yang boleh dinaiki sekeluarga.

1 comment:

LadyBird said...

teringin nak naik kude tu..