MY FOLLOWERS

Monday, March 7, 2011

Paranormal - Atas Kepala!!

Credits to: KOL
Gambar ihsan: Yahoo Images


Assalamualaikum....

Cerita ini disampaikan oleh kawan saya, berlaku pada saudaranya yang tinggal di kawasan Felda (tidak ingat Felda mana).


Satu malam, lebih kurang pukul 1 pagi, saudara kawan ini (kita panggil Ali sahaja) baru sahaja pulang dari rumah kawannya di bandar yang berhampiran. Dalam perjalanan pulangnya, Ali terpaksa melalui kawasan ladang kelapa sawit yang besar dengan menaiki motorsikalnya berseorangan. Memang dia merasa seram sejuk juga sebab ramai yang mengatakan ladang kelapa sawit yang dilaluinya agak ‘keras’ tempatnya. Bila tengok kiri kanan tiada apa-apa yang pelik. Jadi, lega sikit….

Sampai di satu simpang, ada sebuah van putih mengekori dalam jarak yang memang dekat sangat. Asyik ikut dia dari tadi, tidak pula mahu memotong. 

Van itu terus mengikut Ali sampailah dia tiba di kawasan perumahan Felda tempat dia tinggal. Bila Ali berhenti van itu pun turut berhenti.. Ali pun pergilah kepada pemandu van itu, sebab dia hendak bertanya kenapa pemandu van mengikutnya dari tadi. Dia tengok dalam van, ada satu keluarga dengan muka setiap orang putih macam tidak ada darah, pucat lesi macam baru lepas nampak hantu!

Ali pun bertanyalah pada pemandu van itu kenapa ikut dia. Si bapa dalam keluarga tu, merangkap pemandu van pun kata, "Masa di simpang tadi, kami nampak ada perempuan berpakaian serba putih dengan rambut panjang terapung atas kepala engkau. Benda itu ada atas kepala engkau, dekat nak masuk kawasan perumahan ni baru hilang. Kami ikut sebab takut-takut benda tu nak buat sesuatu kat engkau...."

Selepas mendengar kata-kata pemandu van tadi, Ali seperti tidak terkata. Dia balik rumah dan terus demam selama seminggu!

3 comments:

Kamsiah said...

ni citer benar ke...berdiri bulu roma membacanya..

iLa suHaiLa said...

eee...serammmmm!!!
naseb baek xbace mlm2 bute..hihi

Anonymous said...

suke2,,,mmg suke hantu2 nih:),,,