MY FOLLOWERS

Saturday, March 12, 2011

Hidupan Liar - Spesies Burung Yang Jarang Ditemui

Credits to: Yahoo News
Gambar ihsan: Yahoo News


Assalamualaikum...

Dalam entri sebelum ini, saya ada paparkan spesies hidupan liar bersifat halimunan dan belalang berwarna merah jambu serta spesies lain yang jarang ditemui. 









Pertandingan Foto Antarabangsa Burung Paling Jarang Ditemui Di Dunia adalah acara tahunan yang kali pertama diadakan bagi memberikan penghargaan kepada imej burung yang terbaik tahun 2010. Antara kriteria yang dinilai ialah asas kualiti, subjek yang jarang diketengahkan, nilai estetika. Foto pemenang akan disiarkan dalam buku The World's Rarest Birds, yang akan diterbitkan pada 2012 oleh WILDGuides.

6 comments:

unieMARKS :) said...

woow , nom3 tuh cm best ja klu bela . unik .

BLADE EDGE said...

kalo saiz kecik, blh jugak...

Leeya said...

assalamualaikum..
nice blog n entry..
maaf baru mmbalas ziarah..
sy folo cni..

Si DauN CeRi said...

dulu ms kecik2 sy teringin nak jadi burung.. sbb jeles tgk burung terbang bebas atas udara..


cantik betul burung2 tu..sy tak pernah tgk yg mcm dlm gamba tu..

Gimi said...

yang ke2 last tu memeng unik...

BLADE EDGE said...

leeya: dtg la slalu :-)

ceri: saya pun baru time tgk spesis2 mcm ni..dulu zaman budak2, tgk jiran ada bela burung dlm sangkar jer..

gimi: suka!