MY FOLLOWERS

Wednesday, March 16, 2011

Artikel - Keajaiban Semulajadi Dunia NATGEO

Credits to: NATGEO, Yahoo News
Gambar ihsan: Yahoo News


Assalamualaikum...


National Geographic begitu terkenal dengan gambar-gambar bertaraf profesional yang berkualiti tinggi. Walubagaimanapun, gambar-gambar kiriman pembacanya yang diambil sendiri juga memiliki tarikan tersendiri dan selalunya mengkagumkan. Gambar yang dikirimkan daripada pembaca datangnya dari seluruh dunia. Setiap minggu, pihak editor akan memilih gambar kegemaran mereka dalam Daily Dozen. Mana-mana gambar yang mendapat undian tertinggi di kalangan pembaca online, boleh untuk dimuat turun di National Geographic Weekly Wrapper sebagai wallpaper di komputer.

Di bawah ini disiarkan foto dari Yahoo News dan Daily Dozen:















Banyak lagi gambar yang menarik buat tatapan anda di halaman National Geographic.

7 comments:

cik ayin said...

suka tengok NG ni..rasa macam nak masuk je tv tu join sekali :)

nEuR0 shEwAzni said...

ooo . banyak nye gambo comel2 kat blog dia :)

y-A-n-A said...

cantik nyagambar2 tu.. macam mana diorang tangkap eh?

dLa said...

lawa2 kan gmba die. hebatnya ciptaan tuhan

Kuman Chaos said...

kalau org biasa-biasa cam kita nih bleh ka submit photo kat sana ek?
kuman "a bit paranoid of malware" Entry

BLADE EDGE said...

salam..

cik ayin: kalo nk masuk tv, jadi la wartawan natgeo.

shewazni: ni sebahagian jer. klik pada link yg disediakan tu. byk lg..

yana: rasanya mmg guna kamera profesional. maybe jenis mcm Canon yg ada zooming lens yg saiz besar tu. kalo mcm kita ni guna yg cekai2 mmg xdpt ler gmbr gitu...

dLa: byk lg kat dunia ni yg maybe kita blum jumpa. wallahualam...

kuman: xtau la. try la tgk kat website dia. maybe ada ruangan utk 'contact' or send email pd diorg..

Jom Travel said...

gambar yang menarik. ciptaan tuhan sungguh hebat.