MY FOLLOWERS

Friday, June 10, 2016

Sekadar Luahan - Catatan Panahan 2016 Bhgn 2

Kredit kepada: TAC
Gambar ihsan:   -Assalamualaikum.....


TAC di Berkat 1.0, Chabang Tiga 13-14.5.2016


Pada 13.5.2016, persediaan dibuat di tapak karnival iaitu pada sebelah petang selepas solat Jumaat berdekatan Pasar Chabang Tiga yang baru. Acara ini anjuran PAS Dun Bandar, Kuala Terengganu. Di bahagian kanopi memanah, tirai belakang dinaikkan. Berbanding ketika di karnival di Sabasun Gong Badak sebelum ini yang menggunakan tiang stand untuk meletakkan sasaran ini, kali ini muka sasaran atau target face digantung sahaja. Senang sedikit sebab acara berlangsung sehari sahaja pada keesokannya. Antara program yang disediakan untuk para hadirinAntara tentatif program acara kali ini


Para muslimah juga tidak ketinggalan mencuba memanah tradisional

Keesokannya 14.5.2016, acara bermula sekitar jam 10 pagi. Selain memanah, antara aktiviti yang dijalankan ialah pemeriksaan kesihatan, bacaan ayat suci al-Quran oleh para pelajar sekolah rendah, pertandingan memancing, persembahan silat, dan sukaneka PASTI.  

Makan minum untuk sebelah tengahari disediakan oleh pihak penganjur di kanopi karnival. Sebelah tengahari selepas Zohor, diadakan pertandingan memancing di sungai berdekatan. Acara lain masih berjalan hingga selepas Asar. 


No comments: