MY FOLLOWERS

Saturday, January 7, 2017

Berita - Corat-coret Program Memanah TAC November dan Disember 2016 - Bhgn 2

Kredit kepada: TAC, pihak masjid
Gambar ihsan: Google Images


Assalamualaikum.....


29-31.12.2016
Kali ini TAC membuka kanopi memanah di Masjid Jamek Pengadang Baru, selama 3 hari sempena Karnival Jom Ke Masjid yang diadakan oleh pihak masjid berkenaan. 

Sepanjang acara,  pelbagai aktiviti lain turut diadakan seperti pertandingan azan, pertandingan mewarna kanak-kanak, futsal dan pertandingan memanah.Langit gelap tanda akan hujan. Walaupun begitu, masih ramai yang berkunjung untuk mencuba


Piala dan baju disediakan untuk pemenang


Petugas yang setia menemani dan melayan pengunjung sepanjang hari karnival

 Gerai jualan untuk dikunjungi. Pelbagai barangan dijual antaranya minyak wangi, baju, sabun, makanan, kopiah, jubah dan karpet. 

Suasana hujan lebat pada hari ke-3 karnival. Hujan lebat dari petang hari sebelumnya hingga petang hari ke-3 menjejaskan sedikit kedatangan pengunjung dan peniaga gerai. Pengunjung mulai ramai hanya selepas Maghrib. 


Untuk acara Cabaran Memanah, sasaran disediakan adalah gambar raksasa. Piala untuk pemenang yang dapat menembak tepat ke sasaran.


Sepanjang acara, gerai jualan turut dibuka dan pada sebelah malam diadakan kuliah Maghrib dan selepas Isyak, diadakan ceramah dengan menampilkan beberapa penceramah jemputan dan selebriti Heliza Helmi dan Nasir Bilal Khan. Karnival ini dibuka dari pagi hingga tengah malam.No comments: