MY FOLLOWERS

Friday, July 22, 2016

Artikel - Pakar Genetik Mengiktiraf Wanita Muslimah Paling Bersih Di Dunia

Kredit kepada: Yahoo News
Gambar ihsan: Yahoo NewsAssalamualaikum.....
Seorang pakar genetik bernama Robert Guilhem telah mengisytiharkan keislamannya setelah kagum dengan ayat-ayat Al-Quran yang membicarakan tentang Masa Iddah (iaitu tempoh menunggu selama tiga bulan bagi wanita, untuk boleh menikah lagi) bagi wanita Muslimah yang diceraikan oleh suaminya seperti yang telah ditetapkan dalam Islam.

Guilhem, membuktikan dalam penelitiannya, bahawa jejak rekam seorang lelaki di tubuh wanita akan hilang setelah tiga bulan. Guilhem yakin dengan bukti-bukti ilmiahnya. Bukti-bukti itu menyimpulkan bahawa hubungan persetubuhan suami isteri akan menyebabkan lelaki meninggalkan sidik (rekam jejak) khususnya pada perempuan.

Jika pasangan ini setiap bulannya tidak melakukan persetubuhan maka sidik itu akan perlahan-lahan hilang antara 25-30 peratus. Dan, setelah tiga bulan berlalu, maka sidik itu akan hilang secara keseluruhan.

Sehingga perempuan yang diceraikan itu bersedia untuk menerima benih lelaki lain. Bukti empiris ini mendorong pakar genetik Yahudi ini melakukan penelitian dan pembuktian di sebuah perkampungan Afrika Muslim di Amerika.

Dalam penelitiannya, ia menemukan bahawa setiap wanita Muslim di sana hanya mengandung benih pasangan mereka saja. Sementara penelitian ilmiah di sebuah perkampungan lain di Amerika (perkampungan bukan Muslim) membuktikan bahawa wanitanya yang hamil memiliki kesan tinggalan benih beberapa orang lelaki, dua hingga tiga.

Maknanya, wanita-wanita bukan Muslim di sana juga melakukan hubungan intim dengan lelaki selain pernikahan yang sah. Yang mengejutkan pakar ini adalah ketika dia melakukan penelitian ilmiah terhadap isterinya sendiri.

Ternyata ia menemui bukti isterinya memiliki tiga kesan benih lelaki lain sekaligus sebagai bukti isterinya curang. Daripada penelitiannya, hanya satu sahaja daripada tiga orang anaknya yang berasal daripada dirinya setelah dia melakukan ujian DNA kepada anak-anaknya. 

Setelah penelitian-penelitian yang dilakukannya, ia meyakini bahawa hanya Islamlah yang menjaga martabat perempuan, dan menjaga keutuhan kehidupan sosial. Ia yakin, bahawa wanita muslimah adalah wanita paling bersih di muka bumi ini.  

Guru besar anatomi perubatan di Pusat Nasional Mesir, dan perunding perubatan, Dr. Abdul Basith As-Sayyid menegaskan bahawa Robert Guilhem, pemimpin Yahudi di Albert Einstein College, dan pakar genetik ini mengumumkan dirinya masuk Islam, ketika ia mengetahui hakikat empiris ilmiah, dan kemukjizatan Al-Quran tentang penyebab penentuan iddah (masa tunggu) perempuan yang dicerai suaminya dengan masa 3 bulan. (Dian Bango Alamanda)Sumber jauh dari kekotoran:  SINI   |    


Nota:
Sidik mungkin merujuk kepada benih atau sperma lelaki
Jejak rekam mungkin merujuk kepada kesan tinggalan benih
No comments: