MY FOLLOWERS

Thursday, May 24, 2012

Paranormal - Bayi Hilang Dalam Kandungan (Bhgn 2)

Kredit kepada: KOL
Gambar ihsan: Yahoo Images


Assalamualaikum....


(Penulis menyiarkannya daripada tulisan asal)

Ramai yang pernah mendengar tentang kejadian ni, tetapi berapa ramai yang ambil kisah tentang fenomena ini? Sebelum ini pernah dipaparkan dalam akhbar Kosmo mengenai kejadian bayi yang hilang dalam kandungan (kalau tak salah di Jitra). Sepanjang tempoh kehamilan, si ibu memang ada buat pemeriksaan bulanan di hospital dan doktor sahkan yang bayi dalam kandungannya sihat.

Namun di saat-saat akhir menanti detik kelahiran, si ibu yang terus mengunjungi hospital untuk pemeriksaan rutin seperti biasa terkejut apabila bayi yang dikandungnya selama ini didapati hilang malah doktor pun mengesahkan yang rahimnya kosong!!!

Kejadian ini pernah disiarkan juga dalam rencana di televisyen ataupun di majalah. Persoalannya, ke mana hilangnya bayi dalam kandungan tersebut sedangkan selama ini doktor ada mengesahkan yang bayi tersebut stabil dan setiap pemeriksaan direkodkan dalam buku laporan kesihatan ibu mengandung...???

Satu contoh lain yang berlaku di Pantai Dalam, Kuala Lumpur. Seorang kakak disahkan mengandung anak sulung oleh doktor membuat pemeriksaan rutin seperti biasa. Masuk bulan ketujuh, daripada pemeriksaan yang dilakukan, doktor sahkan yang rahimnya `kosong' dan bila scan dibuat memang tidak nampak apa-apa!!! Apa lagi, menangis sakan dia. Suami dia terpaksa papah dia keluar dari bilik doktor dan terus membawanya balik ke rumah.

Tapi dengan kuasa Allah, 3 tahun kemudian wanita berkenaan mengandung lagi dan dia akhirnya selamat melahirkan bayinya. Bayi lelaki yang dinamakannya Azim yang sudah masuk umur 2 tahun dan sudah mula boleh bercakap. Namun, anehnya boleh dikatakan setiap malam dia akan bergelak ketawa sebelum tidur. Bila ditanya oleh ibunya, "Azim kenapa ketawa? Main dengan siapa?", si Azim jawab, "Dengan abang...!!!" Mak dia bertanya lagi,"Abang mana pulak?", dia jawab, "Abang Azim laa..." dengan nada pelat budak baru belajar bercakap. Hal ini berterusan walaupun di siang hari.

Jadi, untuk memuaskan hatinya, wanita ini bertemu dengan seorang ustaz dan bertanyakan tentang perihak Azim ini. Ustaz itu berkata, "Memang betui Azim tu dok bergelak ketawa dengan abang dia yang dah ada di alam lain!" Maksud ustaz itu, mungkin abang Azim berkenaan adalah makhluk lain yang jaga, mungkin dalam erti kata lain makhluk yang bernama "BUNIAN!!!"

Wallahualam bissawab...


NASIHAT: Ketika mengandung, ibu memang digalakkan untuk perbanyakkan amalan sunat dan membaca Al-Quran agar sentiasa terpelihara dari anasir-anasir jahat yang kita tidak nampak.


Pautan sebelum ini: Bayi Hilang Dalam Kandungan (Bhgn 1)

No comments: