MY FOLLOWERS

Saturday, January 31, 2015

Berita - Doktor Ditembak, Pembunuh Bunuh Diri

Kredit kepada: Yahoo News
Gambar ihsan: Yahoo NewsAssalamualaikum.....
Kes tembak-menembak menjadi-jadi!

Di Malaysia, kejadian sebegini sudah semakin serius. Tidak kira depan rumah atau di jalanan ketika menunggu lampu isyarat bertukar hijau. Mangsanya tidak kiralah berjawatan tinggi atau yang biasa, asalkan dendam dapat dilunas. 

Di Boston, seorang doktor cedera parah ditembak oleh seorang lelaki sebelum dia membunuh dirinya. Kejadian berlaku di hospital. Pihak berkuasa berkata, Stephen Pasceri, 55, memasuki kawasan Brigham and Women's Hospital sekitar jam 11 pagi dan meminta bantuan doktor di situ. Pasceri kemudian menembak doktor itu dua kali di luar bilik pembedahan di tingkat 2 di bahagian Pusat Kardiovaskular Carl J. and Ruth Shapiro sebelum menembak dirinya sendiri. Pihak polis yang dihubungi mendapati ada si penembak telah mati di situ bersama senjatanya. Doktor yang ditembak ialah Dr. Michael J. Davidson, pengarah bahagian Endovascular Cardiac Surgery. 

Polis berkata Pasceri bukanlah pesakit dan mereka masih belum mengetahui apakah motifnya. Tindakan pantas pegawai polis dan pihak hospital dalam situasi penembak aktif sebegini juga adalah hasil latihan yang dijalankan sebelum itu. Pihak hospital tidak dibenarkan ke mana-mana dan mereka tidak menerima pesakit baru buat sementara waktu.


KLIK SINI untuk artikel penuh.

No comments: