MY FOLLOWERS

Thursday, December 15, 2016

Kesihatan - Tubuh Anda Berasid atau Beralkali??

Kredit kepada: Simple Capacity
Gambar ihsan: Google Images


Assalamualaikum.....
Dr. Otto H Warburg, juga pemenang hadiah Nobel yang menemui punca sebenar kanser, mendapati bahawa punca asas terjadinya kanser ialah kerana kekurangan oksigen. Ini membawa kepada keadaan berasid dalam tubuh. Dr. Warburg juga mendapati sel-sel kanser bersifat anerobik iaitu tidak menggunakan oksigen dan ia tidak mampu hidup dalam keadaan adanya paras oksigen yang tinggi dalam tubuh, sebagaimana didapati dalam keadaan beralkali.


Semua sel normal ada keperluan penuh untuk oksigen tetapi sel-sel kanser boleh hidup tanpa oksigen dan ia adalah tanpa pengecualian. Kurangkan paras oksigen dalam selnya sehingga 35% selama 48 jam dan ia akan berubah menjadi sel kanser.


Satu diet yang penting ialah dengan mengekalkan paras pH yang normal dalam tubuh. PH tubuh akan seimbang apabila paras alkali dan asid dalam semua sel tubuh berada dalam keadaan seimbang. Tubuh mesti seimbangkan paras pH dalam darah dengan sedikit beralkali pada paras 7.365 untuk terus hidup. pH tubuh yang tidak seimbang akan mengganggu aktiviti sel dan fungsinya. pH tubuh yang terlalu berasid akan membawa kepada masalah kesihatan yang serius seperti kanser, penyakit kardiovaskular, diabetes, osteoporosis dan pedih hulu hati.


Jika tubuh dibiarkan berada dalam keadaan berasid terlalu lama, ia akan mempercepatkan proses penuaan. Kebanyakan masalah kesihatan berpunca daripada keadaan tubuh berasid. Ini kerana parasit, bakteria, virus, berkembang dalam persekitaran berasid. Persekitaran beralkali akan meneutralkan bakteria dan patogen-patogen yang lain.  


Oleh itu, mengekalkan keseimbangan pH tubuh menjadi satu daripada perkara penting bagi mengoptimumkan kesihatan tubuh.


Ubat keasidan tubuh

Bahan-bahan: 1/3 sudu teh soda penaik, 2 sudu teh jus lemon segar, atau cuka epal cider.

Caranya:
Campurkan semua bahan. Kombinasi berasid akan menyebabkannya berdesis. Campurkan lagi serbuk penaik hingga hilang semua bunyi berdesis, kemudian isi gelas dengan 8 auns air. Minum semua sekali. Campuran ini akan meneutralkan pH dan mencipta persekitaran beralkali dalam tubuh. Ia membantu mengurangkan keasidan dan masalah asid perut.Sumber perut penuh asid:   SINI   |  No comments: