MY FOLLOWERS

Friday, October 14, 2016

Sekadar Luahan - Terbalik Dipukul Angin

Kredit kepada: TAC
Gambar ihsan: FB
Shaiful Amrie

 

Assalamualaikum.....


Sebanrnya kejadian berlaku pada 12 Oktober, tetapi hanya mendapat tahu pada keesokan hari selepas mendapat panggilan telefon. Asalnya pada hari itu, kami baru sahaja selesai dengan acara di sekolah rendah. Penat sebab cuaca pagi agak panas hingga ke tengahari. Jadi pada sebelah petang, saya pilih untuk singgah sekejap untuk bantu bos dengan bungkusan yang hendak dihantar ke destinasi, kemudian barulah balik ke rumah. Tiada mood sangat untuk bermain. Keesokannya mendapat panggilan telefon berkenaan hal ini. Jadi saya pun turunlah ke tempat memanah untuk lihat sendiri keadaannya.


 


Bukanlah malas atau apa, cuma sebab anak demam, jadi saya balik untuk jenguk keadaan anak. Kawan-kawan lain juga dimaklumkan dan selepas Asar petang itu, boleh dikatakan hal ini sudah selesai.

Sebagaimana dikata sewaktu dihubungi, mungkinkah ada dosa yang kita buat tanpa kita sedar menyebabkan terjadi ujian ini? Mohon pada Allah swt supaya diampunkan dosa kita dan diberikan sesuatu yang lebih baik selepas ini. Aminnnn.........No comments: