MY FOLLOWERS

Wednesday, April 19, 2017

Hiburan - Stranger Things

Kredit kepada: Wiki, Watchseries
Gambar ihsan: Google Images


Assalamualaikum.....Stranger Things ialah satu siri tv laman web terbitan amerika syarikat bergenre seram dan sains fiksyen ciptaan Duffer Brothers. Ia ditulis dan diarahkan oleh Matt dan Ross Duffer Shawn Levy bertindak sebagai penerbit eksekutif. Siri ini dibintangi Winona Ryder, David Harbour, Finn Wolfhard, Millie Bobby Brown, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Cara Buono, dan Matthew Modine.


Plot siri ini bermula dengan kehilangan seorang budak lelaki dan budak perempuan berkuasa telekinetik yang membantu kawan-kawannya dalam pencarian mereka, sementara abang kepada budak lelaki itu, ibu mereka, dan polis tempatan memulakan penyiasatan.

Persekitarannya di Hawkins, Indiana, sekitar tahun 1980an dan tempat berkembangnya budaya pop 1980an yang mendapat inspirasi daripada pengkarya seperti Steven Spielberg, John Carpenter, Stephen King, George Lucas, dan beberapa lagi.

Siri ini disiarkan di Netflix pada Julai 2016 dan telah diperbaharui untuk musim seterusnya pada Ogos 2016 dengan 9 lagi episod yang akan disiarkan pada tahun 2017. Sumber rujukan:  SINI  |     SINI   |  

No comments: